Foto: HNK Hajduk

Bh. fudbaler odlično prihvaćen

Mujakić se predstavio Splićanima: Uzor? Torlak!

Hajduk iz Splita dovođenjem Nihada Mujakića je popunio rupu u rosteru na štoperskoj poziciji.

Nakon što je Oleksandr Svatok otišao u Dnipro, na Poljudu su intenzivno tragali za novim, kvalitetnim, defanzivcem, a između nekoliko imena na kraju su se odlučili upravo za mladog bh. fudbalera. 

Mujakić je na Poljud došao iz Belgije, tačnije iz Kortrijka u kojem se proteklih mjeseci nije naigrao, a nakon što za godinu i pol istekne posudba, imat će Splićani i opciju da ga otkupe.

Bivšeg fudbalera Sarajeva već su odlično prihvatili u Splitu i, ako se po jutru dan poznaje, mogao bi biti od velike koristi Hajduku u nastavku sezone.

"Šta znam o Hajduku? Da je velik klub, ja bih rek'o ravan Sarajevu koji je naš najveći klub u BiH. Osvojili smo lani duplu krunu, pa bi bilo lijepo da i Hajduk sad sa mnom osvaja. Znam da sam doveden da pobjeđujemo, uzimamo trofeje što je velika ambicija. A davanje sto posto svojih mogućnosti, to je obaveza", rekao je Mujakić u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju, dodajući kako je o Hajduku dosta stvari znao od ranije.

"I tata mi je mnogo pričao o Hajduku. Rekao mi je da su tu bili mnogi veliki igrčai i da je Hajduk pojam iz bivše države. Bila su ona braća u Hajduku... Kako se zovu? Vujovići? E, da."

I ranije je imao priliku dolaziti u Split.

"Jesam, igrao sam na omladinskim turnirima za Sarajevo uokolo Splita, a igrali smo i u Poljudu. To je posebno mjesto gdje se želim afirmirati. Velik iskorak za mene u karijeri. Znam da je u Hajduku sjajne stvari ostvario Ibričić i to je također utjecalo na mene."

I ranije je bilo priča da bi mogao karijeru nastaviti u Hajduku.

"Bili su neki kontakti i pregovori, ali se tada nisu dogovorili, prije godinu i pol. Onda sam otišao u Kortrijk. Tamo nisam 'kliknuo' s trenerom, odnosno imali su već iskusne stopere ispred mene. Onda sam zaigrao jednu utakmicu i tu, iskreno rečeno, nisam bio dobar. I tako sam ostao na ledu."

Potražite više informacija na temu HNL:

A otkrio je i ko su njegovi uzori u svijetu fudbala.

"Sedin Torlak. Ako baš ne znate, on je legenda Sarajeva, naš pojam i kapiten kluba. A u inostranstvu nekad Paolo Maldini mi je idol. Ljevak, može igrat i lijevog beka", rekao je, između ostalog, Mujakić.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.