Napušta Arsenal?

Aubameyang sve dogovorio s Barcelonom, ali transfer je moguć samo pod jednim uslovom

Endin Čaušević

Engleski i španski mediji danas bruje o tome da će Pierre-Emerick Aubameyang karijeru nastaviti u dresu Barcelone.

Aubameyang je i ove sezone jedan od najboljih igrača Arsenala, ali je u nekoliko navrata priznao da nije baš sretan u londonskom klubu. Gabonac želi igrati Ligu prvaka, a s Arsenalom će to teško ostvariti i naredne sezone.

Ovu situaciju pokušava iskoristiti Barcelona koja do kraja zimskog prelaznog roka želi dovesti napadača koji će biti zamjena za Luisa Suareza. Urugvajac je van terena do kraja sezone i u Barci nemaju mnogo vremena za pregovore.

Navodno, Aubameyang je već sve dogovorio s Barcom, ali je problem Arsenal. Topnici ne žele da ostanu bez svog napadača i navodno transfer je moguć samo ukoliko Aubameyang javno zatraži od kluba da ga pusti u Barcelonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je nedavno izabran za novog kapitena Arsenala i navijači nisu baš oduševljeni činjenicom što na pola sezone želi da ide i ostavi klub u teškoj situaciji.

No, Aubameyang je odlučan da ide u neki bolji klub i teško da će ponovo imati priliku za pređe u Barcelonu. Iz katalonskog kluba vrše pritisak na njega da traži od Arsenala da ga puste u Barcu koja je spremna platiti oko 30 miliona eura za njega.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.