Odlazi u Leipzig

Olmo na oproštaju od Dinama pustio suzu, te imao molbu za bivše saigrače

Samir Mlaćo

Konačno je završena saga oko Danija Olma.

Zagrebački tim je dogovorio transfer 21-godišnjeg španskog fudbalera sa Leipzigom, a ovo će biti najbolji posao u historiji Modrih.

Njemački klub će za Olma platiti 30 miliona eura, te će tako Španac postati najskuplji fudbaler u historiji prvaka Hrvatske, ali ova cifra može dodatno i narasti.

U proteklom periodu ovaj mladi nogomeaš se povezivao sa velikim brojem klubova, no mnogi vjeruju da je napravio pravi potez u svojoj karijeri.

Olmo je do zadnjeg dana obaveze u Dinamu obavljao profesionalno i iz zagrebačkog kluba imaju samo riječi hvale.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Na rastanku od bivših saigrača je čak i plakao.

"Kada je dobio potvrdu iz Leipziga prvo je obavijestio trenera Bjelicu, s kojim je održao 20-minutni sastanak. Zatim kapetana Arijana Ademija, koji je pak obavijestio ostale igrače. Okupili su se u hotelu svi. Olmo, u suzama, uspio je samo reći "Ekipa, napravili smo čudo u protekle dvije godine. Nemojte me samo snimati, jako mi je teško". Od suza, nije više rekao. Kod suigrača koji su ga redom pozdravljali bilo je također suza u očima", prenose mediji u komšiluku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.