Bundesliga, 19. kolo:

Borussia deklasirala Koln, Haaland ponovo briljirao

Susretom između Borussije Dortmund i Kolna otvoreno je 19. kolo Bundeslige.

Milionerima je trijumf nad Kolnom bio neophodan kako bi ostali u borbi za sami vrh tabele. Iako se ranije dešavalo da neočekivano ispuste bodove na svom terenu, večeras su Favreovi izabranici bili raspoloženi i na kraju su protiv Kolna slavili s visokih 5:1.

Da će se Jarčevi loše provesti u Dortmundu moglo se naslutiti već na samom startu utakmice. U prvoj minuti Borussia je povela golom koji je postigao Guerreiro, a već u 29. minuti na semaforu je bilo 2:0 zahvaljujući Reusu kojem je prethodno asistirao Hummels.

Golova nije nedostajalo ni u drugom poluvremenu. U trećoj minuti nastavka Borussia dolazi do novog pogotka, ovoga puta preko Sancha, ali u međuvremenu bude se i gosti koji u 64. minuti smanjuju na 3:1 golom Utha. 

Minutu nakon toga u igru je ušao sjajni Norvežanin Erling Braut Haaland koji je do kraja utakmice pokazao zašto ga smatraju 'wunderkindom'. U 78. minuti doskorašnji napadač Salzburga je jednu odbijenu loptu zakucao u mrežu, a onda tri minute prije kraja iz jako teške pozicije pogodio za, ispostavit će se, konačnih 5:1 na Signal Iduna Parku. 

Ovim trijumfom Borussia se popela na treće mjesto i sada ima 36 bodova, četiri manje od lidera Leipziga, dok je Koln na 13. mjestu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 19. kolo:

Borussia Dortmund - Koln 5:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.