Foto - EPA

Rossoneri slavili u Bresciji

Ibrahimovića nije išlo, ali je Ante Rebić ponovo junak Milana

Midhat Šljivak

AC Milan pobijedio je na gostovanju Bresciju sa 1:0 u susretu 21. kola italijanske Serije A.


Rossoneri su uz dosta muke došli do bodova protiv pretposljednjeg tima na tabeli italijanskog prvenstva, a ponovo je junak hrvatski fudbaler Ante Rebić.

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše ljepote u igri, ali vrijedi izdvojiti svakako veliki promašaj Zlatana Ibrahimovića koji nije uspio sa nekoliko metara da pošalje loptu u mrežu.

Na odmor se otišlo s nepopularnih 0:0, a u nastavku je Stefano Pioli odlučio da uvede Antu Rebića umjesto Leaa. To mu se isplatilo jer je Rebić u 71. minuti pogodio za 0:1.

Treba svakako istaći da je prije gola Milana domaći tim promašio sve i svašta. Donnarumma je briljirao na golu i samo se njemu gosti sa San Sira mogu zahvaliti što nisu bili u zaostatku.

Na kraju je Milan uspio da ostvari novu pobjedu. Vezali su dvije pobjede zaredom i popeli su se na šesto mjesto tabele sa 31 bodom.

Rade Krunić igrao je od 77. minute, a Asmir Begović je susret odgledao s klupe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 31. kolo:

Brescia - Milan 0:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.