Otvoreno prozvao čelnike kluba

Ferdinand: To je sramotno, potrebne su promjene

Samir Mlaćo

Legendarni kapiten Man. Uniteda Rio Ferdinand nastavio je sa kritikama na račun čelnika ovog kluba.

Manchester je u srijedu upisao šokantan poraz od Burnleya i čini se da je isti bio kap koja je prelila čašu.

Ferdinand je odlučio da žestoko prozove vodstvo kluba.

"Ne mogu ovo da branim. Šta su uložili? Djeca u školama širom zemlje više neće nositi dresove Man. Uniteda. Neće željeti da dođu ovdje i podrže ovakav United. To se neće dogoditi kada navijači napuštaju stadionu u 84. minuti. To je sramotno. Potrebne su promjene i da se napravi plan", kazao je Ferdinand.

Solskjaer zatražio od navijača strpljenje

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Moje mišljenje je da još moramo dosta raditi. Možete vidjeti da i drugi timovi jako dobro rade. Jurgen Klopp je četiri godine gradio tim i sada im ide dobro. Ponovio sam toliko puta, ne može se ništa brzinski napraviti", rekao je Solskjaer i zatim je govorio o potencijalnim pojačanjima:

"Nećemo dovoditi osam ili 10 igrača u jednom prelaznom roku. Januar je težak za bilo kakve transfere, pa nam ostaje jedino ljetni prelazni rok. Trenutno pokušavamo napraviti nešto", istakao je norveški stručnjak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.