Na terenu proveo samo 59 minuta

Haaland u 2020. godini zabio više golova od svih igrača Manchester Uniteda

Endin Čaušević

Mladi norveški napadač Erling Haaland oduševio je sve svojim igrama u dresu Borussije Dortmund.

Haaland je početkom januara potpisao za Dormtund nakon što je došao iz Salzburga. Norvežanin je briljirao u prvom dijelu za Salzburg zbog čega je Dortmund ekspresno reagovao i doveo ga u svoje redove što je bio pun pogodak.

Norvežanin je u svom debiju protiv Augsburga u igru ušao sredinom protov poluvremena i uspio je zabiti hat-trick. Haaland ni jučer nije bio u prvoj postavi, ali nakon što je ušao na teren ponovo je sve ostavio bez teksta.

Dortmund je pobijedio ekipu Kolna sa 5:1, a Haaland je zabio dva gola nakon što je ušao s klupe. Nevjerovatno zvuči da je ovaj 19-godišnji napadač u 2020. godini zabio više golova od Manchester Uniteda.

Igrači Manchester Uniteda su zabili četiri gola u 360 odigranih minuta u 2020. godini, dok je Haaland postigao pet golova u ovoj godini za svega 59 minuta koliko je proveo na terenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.