Borussia deklasirala Koln, Haaland ponovo briljirao

Bundesliga, 19. kolo:

Borussia deklasirala Koln, Haaland ponovo briljirao

Susretom između Borussije Dortmund i Kolna otvoreno je 19. kolo Bundeslige.

Milionerima je trijumf nad Kolnom bio neophodan kako bi ostali u borbi za sami vrh tabele. Iako se ranije dešavalo da neočekivano ispuste bodove na svom terenu, večeras su Favreovi izabranici bili raspoloženi i na kraju su protiv Kolna slavili s visokih 5:1.

Da će se Jarčevi loše provesti u Dortmundu moglo se naslutiti već na samom startu utakmice. U prvoj minuti Borussia je povela golom koji je postigao Guerreiro, a već u 29. minuti na semaforu je bilo 2:0 zahvaljujući Reusu kojem je prethodno asistirao Hummels.

Golova nije nedostajalo ni u drugom poluvremenu. U trećoj minuti nastavka Borussia dolazi do novog pogotka, ovoga puta preko Sancha, ali u međuvremenu bude se i gosti koji u 64. minuti smanjuju na 3:1 golom Utha. 

Minutu nakon toga u igru je ušao sjajni Norvežanin Erling Braut Haaland koji je do kraja utakmice pokazao zašto ga smatraju 'wunderkindom'. U 78. minuti doskorašnji napadač Salzburga je jednu odbijenu loptu zakucao u mrežu, a onda tri minute prije kraja iz jako teške pozicije pogodio za, ispostavit će se, konačnih 5:1 na Signal Iduna Parku. 

Ovim trijumfom Borussia se popela na treće mjesto i sada ima 36 bodova, četiri manje od lidera Leipziga, dok je Koln na 13. mjestu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 19. kolo:

Borussia Dortmund - Koln 5:1

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...uzet ce Dortmund masne pare za ovog igraca,za sezonu ili dvije...plus tu je i Sancho...skauting sluzba radi fenomenalan posao.
10 0
haris.ze1
Mali je ****na zvijer
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi