Veliko pojačanje

Dani Olmo objasnio zbog čega je odlučio potpisati za Leipzig

Endin Čaušević

Španski reprezentativac Dani Olmo napustio je Dinamo i karijeru će nastaviti u Leipzigu.

Olmo je danas zvanično potpisao ugovor s njemačkim klubom do ljeta 2024. godine. Dinamo će dobiti odmah 18 miliona eura, a kroz razne bonuse klub s Maksimira će inkasirati dodatnih desetak miliona eura.

Ovaj 21-godišnji ofanzivac povezivao se ove zime najviše s prelaskom u Milan i Barcelonu, ali od toga na kraju nije bilo ništa. Najkonkretniji bio je Leipzig koji je uspio dogovoriti sve uslove ugovora s Olmom, ali i Dinamom.

Leipzig je danas zvanično potvrdio da je doveo veliko pojačanje, a Olmo je objasnio zbog čega je baš izabrao da karijeru nastavi u redovima ovog bundesligaša.

"Leipzig je mlad i atraktivan klub koji me zaista uvjerio sa svojom filozofijom da vjeruju u mlade igrače i pomažu im da se razvijaju. Nadam se da ću pomoći klubu svojim zalaganjem, te da će ovo biti uspješna avantura", rekao je Olmo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.