Koliko će i kako Dinamo zaraditi od transfera Danija Olma?

Španac uskoro potpisuje za Leipzig

Koliko će i kako Dinamo zaraditi od transfera Danija Olma?

Sjajne igre Danija Olma u dresu zagrebačkog Dinama nisu prošle neopaženo. Privukao je mladi Španac pažnju mnoštva evropskih velikana na sebe, a uspio je zaraditi i poziv, pa potom i debi za A reprezentaciju Španije.

Nema ko se od evropskih velikana nije povezivao sa transferom Danija Olma, ali na kraju je izbor pao na njemački Leizpig.

Danas je veznjak otputovao za Njemačku, a nakon što prođe ljekarske preglede i zvanično će postati novi igrač Leipziga.

Već danima se piše kako će Olmom transfer biti najveći "izlazni" transfer Dinama svih vremena. Međutim, tek kada se, i ako se, aktiviraju bonusi.

24sata.hr piše da će prvobitno Leipzig Dinamu platiti 19 miliona eura za Olmov potpis, a da bi Modri od njegovog transfera u konačnici mogli zaraditi 30 do 40 miliona eura, kada se saberu mogući bonusi.

Za svaki plasman Leizpiga u grupnu fazu Lige prvaka u naredne tri godine Dinamu će biti isplaćeno dva miliona eura (ukupno je, dakle, moguće šest miliona), za svaku osvojenu titulu prvaka Njemačke u istom periodu također dva miliona eura, a za svakih 15 nastupa Danija Olma za Leipzig (minimalno po 46 minuta) Dinamo će dobiti miliona eura.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Također, Dinamo će imati i 20% od potencijalnog narednog transfera mladog Katalonca.

Inače, za sada su najveći Dinamovi transferi prodaja Pjace Juventusu za 23 miliona eura i Modrića Tottenhamu za 21 milion.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
Bravo za Dinamo i Olma.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi