Dani Olmo stigao u Leipzig

Potpisuje danas

Dani Olmo stigao u Leipzig

E. Škorić

Dani Olmo je stigao u Njemačku i ubrzo će postati član vodeče momčadi Bundeslige.

Leipzig je pobijedio žestoku konkurenciju u borbi za Olmov potpis i talentovani Španac na kraju je odabrao njemački klub.

Nakon fantastičnih sezona u dresu Dinama, Olmo je odlučio da napravi iskorak u karijeri, ali je zaključio da su Leipzig i Bundesliga u ovom trenutku najbolja opcija za njega. Uostalom i za Dinamo, koji će zaradiit preko 30 miliona eura.

Olmo je stigao u Njemačku, sada slijedi uobičajeni procesi, ljekarski pregled i onda potpis ugovora sa Leipzigom.

24sata.hr piše da će prvobitno Leipzig Dinamu platiti 19 miliona eura za Olmov potpis, a da bi Modri od njegovog transfera u konačnici mogli zaraditi 30 do 40 miliona eura, kada se saberu mogući bonusi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Također, Dinamo će imati i 20% od potencijalnog narednog transfera mladog Katalonca. Inače, za sada su najveći Dinamovi transferi prodaja Pjace Juventusu za 23 miliona eura i Modrića Tottenhamu za 21 milion.

Top Komentari

Rigel
Koliko su pricali o nekih 40, ispade na kraju 19. Za**** ti bonuse, oni mogu ali i ne moraju biti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije