Bundesliga

Bayern ispratio Schalke petardom, Lewandowski ponovo iznad Wernera

Edmir Škorić

Prelako je Bayern danas protiv Schalkea došao do pobjede u susretu 19. kola njemačke Bundeslige.

Bayern, kao u skoro svim bundesligaškim utakmicama, imao je ulogu favorita i danas, ali očekivao se ipak nešto bolji otpor Schalkea, koji je primio pet komada od aktuelnog prvaka.

Već u šestoj minuti nakon jedne greške gostujućeg golmana Schuberta Lewandowski postiže svoj 21. bundesligaški pogodak i donosi Bavarcima vodstvo, a u završnici prvog dijela Muller na ubačaj Goretzke povećava na 2:0.

Zatim je Goretzka u 50. minuti postigao jako efektan pogodak az 3:0, onda se u strijelce upisuje Alcantara na ubačaj Lewandowskog u 58. minuti, da bi Gnabry zaokružio priču petim golom u 89. minuti.

Bayern se 12. pobjedom u sezoni primakao vodećem Leipzigu na samo jedan bod, dok je Schalke ostao peti sa 33 boda, ali odavno nije doživio ovaku blamažu kao danas u Minhenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.