Rummenigge: Neuer je najbolji golman kojeg je svijet ikada imao

Da li je pretjerao?

Rummenigge: Neuer je najbolji golman kojeg je svijet ikada imao

E. Čaušević

Manuel Neuer se ove sezone našao na udaru njemačke javnosti jer mnogi vjeruju da više ne zaslužuje mjesto prvog golmana u reprezentaciji ove zemlje.

Neuer ne blista baš najbolje ove sezone, a dosta problema imao je i zbog povrede. Njemačka javnost vjeruje da bi Joachim Low trebao mjesto prvog golmana dati Marc-Andreu ter Stegenu koji odlično brani u Barceloni.

No, sve to pokrenulo je lavinu reakcija, a najglasniji su bili iz Bayerna koji su poručiili da niko iz ove ekipe neće više biti dio reprezentacije ukoliko Neuer ne bude prvi golman.

Koliko poštuju Neuera u Bayernu najbolje pokazuje i jučerašnja izjava generalnog direktora ovog tima Karl-Heinza Rummeniggea koji je iznenadio javnost svojim riječima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Znamo koliko Neuer donosi ovoj ekipi. Bespotrebna je diskusija o njegovim kvalitetama. Vidio sam u svom životu kako brane Sepp Maier, Oliver Kahn i sada Manu. Veliko poštovanje za Seppa i Olija jer su bili svjetska klasa, ali je Neuer najbolji golman kojeg je svijet ikada imao", poručio je Rummenigge.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Terminator
Dobar je ali nije najbolji svih vremena.Možda u top 20 da ima mjesta.
1 4
zedovina
Hahahahahahah
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi