Foto - EPA

Nije mu lako

Teško mu pao odlazak cimera: Amer Gojak zaplakao zbog Danija Olma

Midhat Šljivak

Dani Olmo postao je danas novi član RB Leipziga.

Španski fudbaler napustio je redove zagrebačkog Dinama i karijeru nastavlja u Bundesligi, a njegov odlazak teško je pao reprezentativcu Bosne i Hercegovine Ameru Gojaku.

Olmo i Gojak su prethodnih godina bili cimeri i postali su veliki prijatelji. Bh. veznjak je uz suze ispratio najdražeg saigrača. Pratio ga je sve do automobila i oželio mu je sreću u nastavku karijere.

Ukupan transfer na kraju bi mogao iznositi oko 30 miliona eura. Dinamo je odmah dobio 19 miliona eura, a ostali novac će biti isplaćen kroz bonuse.

Također, Modri imaju i 20 procenata od narednog transfera, a Olmo se oprostio sa učinkom od 34 gola i 28 asistencija u 124 utakmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.