Dani Olmo objasnio zbog čega je odlučio potpisati za Leipzig

Veliko pojačanje

Dani Olmo objasnio zbog čega je odlučio potpisati za Leipzig

E. Čaušević

Španski reprezentativac Dani Olmo napustio je Dinamo i karijeru će nastaviti u Leipzigu.

Olmo je danas zvanično potpisao ugovor s njemačkim klubom do ljeta 2024. godine. Dinamo će dobiti odmah 18 miliona eura, a kroz razne bonuse klub s Maksimira će inkasirati dodatnih desetak miliona eura.

Ovaj 21-godišnji ofanzivac povezivao se ove zime najviše s prelaskom u Milan i Barcelonu, ali od toga na kraju nije bilo ništa. Najkonkretniji bio je Leipzig koji je uspio dogovoriti sve uslove ugovora s Olmom, ali i Dinamom.

Leipzig je danas zvanično potvrdio da je doveo veliko pojačanje, a Olmo je objasnio zbog čega je baš izabrao da karijeru nastavi u redovima ovog bundesligaša.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Leipzig je mlad i atraktivan klub koji me zaista uvjerio sa svojom filozofijom da vjeruju u mlade igrače i pomažu im da se razvijaju. Nadam se da ću pomoći klubu svojim zalaganjem, te da će ovo biti uspješna avantura", rekao je Olmo.

Top Komentari

Taceoni
Nema šta dobar izbor imace dosta mjesta a i njemacka liga da dosta prostora za ovakav tip igraca
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije