Tragedija koja je potresla svijet

Minuta šutnje za Kobeja Bryanta pred sutrašnji meč Milana

Sutra se na San Siru igra meč četvrtfinala Kupa Italije između Milana i Torina, a pred početak utakmice biće upriličena minuta šutnje za Kobeja Bryanta.

Podsjetimo, Kobe Bryant je sinoć tragično nastradao u helikopterskoj nesreći. Među nastradalim (ukupno devet) je bila i njegova kćerka Gianna.

Kobe Bryant je značajan dio svoje rane mladosti proveo u Italiji s obzirom da je njegov otac igrao za nekoliko italijanskih klubova.

Legendarni NBA košarkaš je zbog toga tečno govorio italijanski, a u nekoliko navratak je javno isticao da je navijač Milana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

2013. godine je posjetio trening centar Milana i tada govorio kako je svojevremeno gledao Van Bastena, Gullita i Maldinija.

"U svom ormariću u Los Angelesu imam dres i šal Milana", izjavio je tada Kobe Bryant za zvanični kanal Milana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.