Pripreme za drugi dio sezone

Bordo tim od danas u Turskoj, sutra se priključuje Hebibović

Adnan Beganović

Fudbaleri aktuelnog lidera premijerligaške karavane i aktuelnog prvaka naše zemlje FK Sarajevo, pripreme za nastavak sezone nastavit će u Turskoj.

Bordo tim danas će otputovati za Tursku, odnosno Antaliju, gdje će boraviti do 10. februara. Odigrat će izabranici Vinka Marinovića u Antaliji i tri prijateljska susreta.

Zanimljivo je da će sutra put Turske i Anel Hebibović, možda i najbolji igrač Sarajeva u prvom dijelu sezone koji je u velikom gradskom derbiju protiv Željezničara povrijedio ligamente koljena.

Hebibović je prije mjesec i pol podvrgnut operativnom zahvatu, a rehabilitaciju će nastaviti u Turskoj.

Podsjetimo, Sarajevo je dosadašnji dio priprema odradilo u Ljubuškom i Trening kampu na Butmiru. Odigrali su fudbaleri aktuelnog prvaka dva prijateljska susreta. U Ljubuškom su pretrpjeli poraz u duelu sa istoimenim domaćinom (0:2), dok su juče bili bolji od Rudara iz Kaknja (3:0).

Spisak igrača Sarajeva za pripreme u Turskoj: Kovačević, Džafić, Dizdarević, Šabanović, Hodžić, Pidro, Islamović, Dupovac, Šerbečić, Lazić, Kurdić, Miličević, Gavrić, Stanojević, Oremuš, Đokanović, Rahmanović, Salčin, Mustedanagić, Tatar, Imamović, Hebibović (sutra) Jukić, Velkoski, Cruz, Milanović, Ahmetović i Handžić.

Na kraju dodajmo i da će i ekipa SportSport.ba sutra otputovati za Tursku gdje će pratiti pripreme bosanskohercegovačkih premijerligaša.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.