Vraća se u Manchester United

Alexis Sanchez nakon samo šest mjeseci napušta Inter

Endin Čaušević

Čileanski fudbaler Alexis Sanchez ljetos je stigao u Inter iz Manchester Uniteda na jednogodišnju posudbu.

Alexis je prošle sezone većinom s klupe pratio mečeve Uniteda i odlučio je da je vrijeme za odlazak. Čileanac je potpisao za Inter gdje je najavljen kao veliko pojačanje, no zbog povrede je propustio veći dio prvog dijela sezone.

Ovaj 31-godišnji napadač odigrao je svega sedam utakmica ove sezone za Inter i postigao je jedan gol. I kada se oporavio od povrede nije baš u planovima Antonija Contea jer Romelu Lukaku i Lautaro Martinez igraju u sjajnim formama.

No, engleski mediji prenose da se sprema veliki preokret i da će se Alexis Sanchez neočekivano vratiti u Manchester United do kraja ovog mjeseca.

United je u problemima jer se povrijedio Marcus Rashford i ne mogu naći pravu zamjenu za njega na tržištu. Ole Gunnar Solskjaer poručio je čelnicima kluba da vrate Alexisa iz Intera, te da uopšte nema potrebe da nekog kupuju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.