Inter sutra predstavlja Eriksena, postoji dobar razlog zašto to klub nije učinio večeras

Radi se na sitnim detaljima

Inter sutra predstavlja Eriksena, postoji dobar razlog zašto to klub nije učinio večeras

Edmir Škorić

Christian Eriksen sutra će i zvanično biti novi igrač Intera.

Eriksen je danas obavio ljekarske preglede u Milanu i bilo je za očekivati da večeras klub obraduje navijače i potvrdi transfer Danca, no sve je pomjereno za utorak.

Zašto? Naime, Sky Sport Italia javlja da je Interov tim za društvene medije odlučio da pripremi nešto posebno prilikom objave o dolasku Eriksena, pa je tempirana najava kako bi imala što veći medijski utjecaj.

Eriksen će potpisati do ljeta 2024. godine, a navodno će zarađivati osam miliona eura po sezoni uz dodatne bonuse.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Eriksen je karijeru započeo u Danskoj s Odenseom, pa je igrao u Ajaxu, a Tottenham ga je doveo za 13,5 miliona eura u ljeto 2013. godine. Vjeruje se da će Inter platiti 20 miliona eura za njegove usluge.

Ta je cifra trebala da bude daleko veća, no s obzirom da Eriksenu ističe ugovor za šest mjeseci, Tottenham nije imao previše izbora. Prošlog je ljeta također bio povezan s Real Madridom, Barcelonom, Paris Saint-Germainom i Manchester Unitedom.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti