Blažević i Zec uskoro u istom dresu

Blažević uskoro postaje slobodan igrač

FK Željezničar do kraja sedmice dovodi još jednog nogometaša iz NK Čelik

Dino Kurbegović

Fudbalski klub Željezničar bi nakon angažovanja Nermina Jamaka i Luke Miletića u narednim danima mogao dovesti još jednog nogometaša iz zeničkog Čelika.

Kako smo već pisali, 23-godišnji desni bočni Ante Blažević do kraja sedmice trebao bi da postane slobodan igrač, te da se priključi ekipi s Grbavice. Ovaj nogometaš ima ugovor s Čelikom do kraja ove sezone, međutim zbog dugovanja nije ni otputovao na pripreme u Antaliju.

Podsjetimo, Blažević nije bio na prozivci Čelika početkom januara, ali se ekipi vrlo brzo priključio na pripremama u Ljubuškom. Kada su svi mislili da je riješio nesporazume i dugovanja s rukovodstvom Čelika, ovaj nogometaš se nakon Ljubuškog umjesto u Antaliju zaputio u rodni Split, gdje trenutno boravi i održava formu.

Da u Čeliku više i ne razmišljaju o ovom igraču govori činjenica da su angažovali Mladena Zeljkovića, koji bi trebao biti prva opcija u nastavku sezone na poziciji desnog beka.

Naš portal kontaktirao je ovog nogometaša iz Splita, kako bismo dobili odgovore na pojedina, pitanja u vezi njegovog statusa u Čeliku, ali i eventualnog prelaska u Željezničar, ali Blažević nije želio da mnogo priča.

"Ne želim davati još nikakve izjave o svome statusu. Za sve ostalo pitajte nadležne u Čeliku, valjda će vam oni dati prave izjave i informacije u vezi mene", kazao je kratko za SportSport.ba Blažević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Blažević je igrač koji je zbog svog stila igre bio miljenik navijača na Bilinom polju, a ako pređe u Željezničar biće ozbiljna konkurencija Siniši Stevanoviću na poziciji desnog bočnog.

Blažević je protekle polusezone odigrao ukupno 12 utakmica u dresu zeničkog tima, a u svojoj karijeri je nastupao još za Hajduk, Oostende, Junak, Hildesheim i Brežice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.