Foto - EPA

Dobit će i sedmicu

Cifre transfera Bruna Fernandesa

Midhat Šljivak

Bruno Fernandes stići će danas u Manchester, a već sutra bi službeno trebao postati novi član Uniteda.

Fantastični portugalski veznjak dogovorio je prelazak iz Sportinga u United, a lisabonski velikan sinoć je prihvatio ponudu koja je došla sa Old Trafforda.

Tako će tim iz Lisabona u ovom transferu inkasirati 80 miliona eura. Od tih 80, 55 miliona će dobiti odmah, a dodatnih 25 će im pripasti kroz razne bonuse.

Također, poznata je i plata Brune Fernandesa. On će sedmično zarađivati 70.000 funti, a u ugovoru ima i određene bonuse za golove, asistencije i trofeje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njemu će pripasti i čuveni broj sedam, kojeg je do prije nekoliko mjeseci nosio Alexis Sanchez, a koji je u prošlosti pripadao legendama kluba.

Vidjet ćemo kako će se Portugalac snaći na Teatru snova, a nema dileme da bi United dobio mnogo kada bi on ponovio igre iz Sportinga.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.