Pobjeda Plavih u pripremnoj utakmici

Željezničar golovima Ikića i Stanića slavio protiv Rudeša

E. Čaušević, foto: V. Bernadić

Fudbaleri Željezničara danas su pobijedili u Međugorju hrvatskog drugoligaša Rudeša (2:1) u prijateljskoj utakmici.

Željezničar se već neko vrijeme nalazi na pripremama u Međugorju, a izabranici Amara Osima danas su odigrali novu pripremnu utakmicu. Plavi su odmjerili snage protiv Rudeša, a utakmica je na kraju završena pobjedom Željezničara. 

Plavi su dobro otvorili utakmicu i imali veliku šansu već u osmoj minuti kada je Veselinović s vrha kaznenog prostora pogodio prečku. Deset minuta kasnije prijeti i Rudeš preko Čabraje, ali njegov udarac je otišao pored gola.

Hrvatski tim je nakon toga preuzeo incijativu na terenu i imao nekolik solidnih šansi, ali nije bilo golova. Željo je u finišu prvog dijela zaprijetio preko Štilića i Veselinovića, no mreže su mirovale.

Međutim, u drugom poluvremenu vidjeli smo tri gola. Željezničar je do prednosti stigao u 64. minuti kada je Mehić odlično centrirao iz prekida, a gol glavom za 1:0 postigao je Frane Ikić koji je na probi u ekipi s Grbavice.

Ipak, nakon toga Rudeš je ponovo uspio da uspostavi svoj ritam na terenu. Ovoj ekipi se to isplatilo u 80. minuti kada je Jurić napravio slalom u odbrani Plavih, te je pogodio za 1:1.

No, samo dvije minute kasnije Željo je ponovo poveo. Sudija je svirao penal, a siguran sa bijele tačke bio je Stanić koji je pogodio za 2:1. Do kraja meča bilo je još nekoliko solidnih šansi za oba tima, ali se rezultat nije mijenjao.

Prijateljska utakmica:

Željezničar - Rudeš 2:1 (Ikić 64', Stanić 83'/Jurić 80')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Kjosevski - Stevanović, Jovanović, Ikić, Pavić - Bojo, Alispahić - Subašić, Štilić, Veselinović, Zajmović. U drugom dijelu igrali su: Erić - Stanić, Kosorić, Ikić, Šehić - Osmanović, Mehić - Mujić, Jamak, Mujezinović, Dacić.

Rudeš: Banić, Gorupec, Matić, Radac, Manenica, Prpić, Cheriff, Havoić, Okechukwu, Čabraja, Jurić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.