Kono napustio pripreme Željezničara, još uvijek bez dogovora sa Osmankovićem?

Japanac se nije izborio za ugovor

Kono napustio pripreme Željezničara, još uvijek bez dogovora sa Osmankovićem? · Saznajemo

S. Mlaćo

Nogometaši Željezničara nastavili su sa pripremama u Međugorju. Plavi su u subotu odigrali prijateljski meč na Pecari protiv Širokog Brijega (1:1), a šansu je u istom dobio i Japanac Shuto Kono.

Kono je boravio na probnom radu u proteklim danima, a kako saznajemo jučer je i napustio bazu Željezničara u Međugorju, s obzirom da nije 'osvojio' struku bh. premijerligaša.

Od nogometaša koji su stigli na probu tako je ostao sam Frane Ikić koji će imati još vremena da se dokaže stručnom štabu, a njegov eventualni ostanak zavisit će i od sudbine Kemala Osmankovića, defanzivca kojem na ljeto ističe ugovor sa Plavima.

Bez dogovora sa Osmankovićem

Iako se prije par dana pojavila informacija da je Željezničar sa Osmankovićem postigao dogovor o produženju saradnje, ista nije tačna.

Naime, Plavi su ponudili mladom stoperu novi ugovor, finansijski bolji od ovog koji mu ističe, no neslužbeno saznajemo, Osmanković još uvijek nije prihvatio ponudu.

Sve bi po ovom pitanju trebalo biti jasnije u narednim danima, tačnije do odlaska Plavih u Antaliju gdje će odraditi glavni dio priprema, te odigrati nekoliko prijateljskih utakmica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, na probnom radu su tokom priprema u Međugorju boravili i Edvin Cimirotić, te Nemanja Tomašević, kao i Marin Sudar, ali nijedan se nije uspio izboriti za ugovor.

Plavi će put Antalije 31. januara. Zakazali su tri provjere i to 3. februara je susret sa Olimpijom, 5. februara sa Akhmatom, a 10. februara sa ukrajinskom Zoryom. Generalnu provjeru pred nastavak sezone Željezničar će imati 15. februara kada će u Međugorju igrati sa Zrinjskim, a u Međugorju će u srijedu odigrati prijateljski meč sa Rudešom iz Hrvatske.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

slowhand
Došao čovjek na probu nije lopte dobio nikako...
5 4
nijepoznat
Sretno plavi
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi