Bivši košarkaš LA Lakersa

Rick Fox objasnio šta se dešavalo kad su mediji objavili da je poginuo u Bryantovom helikopteru

Endin Čaušević

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena Kobe Bryant poginuo je u nedjelju u stravičnoj nesreći u blizini Los Angelesa.

Cijeli svijet je ostao u šoku kada je potvrđeno da je Bryant stradao u helikopterskoj nesreći u kojoj je poginulo još osam osoba uključujući njegovu 13-godišnju kćerku Giannu.

Mediji su špekulisali o tome ko se pored Bryanta i Gianne nalazi u helikopteru dok su čekali zvanične informacije iz policije. Tako se pojavila vijest da je poginuo i još jedan bivši košarkaš LA Lakersa, Rick Fox.

Međutim, na svu sreću brzo je demantovano da se Fox nalazio u helikopteru. Bivši košarkaš Lakersa govorio je o tome šta se dešavalo u nedjelju, te da nije odmah ni znao zbog čega mu mobitel toliko zvoni.

"Sve ovo je jako teško za sve nas, a porodicama koje su izgubile svoje voljene je najteže. Šaljemo im molitve i utjehu. Moja porodica je prošla kroz težak period dok se sve ovo dešavalo. Od prijatelja sam čuo šta se desilo. Prvo sam mislio da govori za Jamesa i Kobeja i tog rekorda, ali mi je onda rekao da trebam sjesti i poslao mi je vijest šta se desilo. Nisam mogao da vjerujem. Bio sam u velikom šoku. Pričao sam s djecom o Kobeju, a onda je telefon počeo da zvoni kao lud", rekao je Fox i dodao.

"Mislio sam da me svi zovu da mi kažu to oko Kobeja. Onda sam vidio da me zove najbolji prijatelj. Nikome se nisam javljao jer sam pričao s djecom, ali je on bio baš uporan. Javio sam se i on je samo rekao 'Pa, ti si živ'. Rekao sam da jesam, nije mi bilo jasno šta priča. Onda su me zvali mama, sestra i mnogi drugi. Bilo je jako teško objasniti svima da nisam bio u helikopteru. Drago mi je da je to završeno jer je pogodilo jako teško moju porodicu koja je mislila da sam mrtav".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.