"Nikome ovo ranije nisam spominjao, ali Kobe je bio na korak od odlaska iz Lakersa"
Foto - EPA

Jerry West dugo čuvao tajnu

"Nikome ovo ranije nisam spominjao, ali Kobe je bio na korak od odlaska iz Lakersa"

M. Šljivak

Smrt NBA legende Kobeja Bryanta potresla je sportski svijet.

Legendarni košarkaš smrtno je stradao sa još osam osoba u padu helikoptera, a sinoć su na TNT-u o Bryantu govorili njegove bivše kolege.

Kroz suze su se sjećali Kobeja. Shaquille O'Neal je bio posebno emotivan, a legenda Jerry West, čiji je lik na logu NBA lige, gdje bi ga nakon svega mogao zamijeniti upravo Bryantov lik.

West je odlučio da otkrije dugo čuvanu tajnu iz 2004. godine. Bryant je bio na korak od odlaska iz Lakersa i potpisa za velike rivale LA Clipperse.

"Sjećam se da je bio na odlasku iz Lakersa. Ranije to nisam nikome spominjao. Želio je otići u Cipperse. Rekao sam mu: 'Kobe, ne smiješ to učiniti. Bio je ljut na sve u Lakersima, na vlasnika i sve druge. Rekao sam mu: 'Kobe, ni po kojim oklonosima ne možeš igrati za Clipperse, ne možeš igrati za tog vlasnika i tačka'", rekao je West.

Kobe je i 2007. godine umalo otišao iz Lakersa. Tada je bio postignut dogovor sa Detroit Pistonsima, ali je Kobe odlučio da aktivira klauzulu po kojoj je mogao odbiti razmjenu.

Bryant je na kraju u Lakersima ostao kompletnu karijeru i osvojio je pet naslova prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi