Neobično za Rogera

Federer poručio sutkinji da se j*be, pa dobio kaznu

Obično kada se pišu tekstovi o Rogeru Federeru, to je većinom radi pobjeda, titula, rekorda... Ipak, ovog puta je povod nešto drugačiji.

Organizatori Australian Opena saopštili su kako je Švicarac kažnjen s 3.000 australijskih dolara jer je pomoćnoj sutkinji poručio da se j*be.

Bilo je to u susretu četvrtfinala prvog Grand Slama u sezoni u kojem je Federer pobijedio Tennysa Sandgrena sa 3:2 u setovima. Federer je u meču morao spašavati čak sedam meč lopti i bio je prilično nervozan.

U jednom trenutku je uputio psovku prema pomoćnoj sutkinji, a ona je to prenijela glavnoj koja ga je odmah upozorila.

Nakon meča Federer je kazao kako je normalno da teniser barem jednom tokom meča bude nervozan, ali prihvatio je kaznu.

"Iskreno, ako jednom osjetite frustraciju u meču, to mi se čini normalnim. Mislim da je opomena bila prestroga. Nisam baš poznat po tome da se razbacujem riječima. Nisam ni bio toliko glasan da me čuo cijeli stadion. Ali, prihvatio sam kaznu", rekao je on.

Inače, priznao je da joj je psovku uputio koristeći nekoliko jezika pa nije ni očekivao da će ona to razumjeti.

"Nisam znao da sutkinja razumije 'mix'. Sljedeći put moram provjeriti linijske suce", poručio je svjetski broj tri.

Ono što sada slijedi za Rogera je klasik protiv Novaka Đokovića i to u polufinalu. Susret je na programu sutra ujutru po našem vremenu od 9.30 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.