Federer: Nisam zaslužio pobjedu danas

Švicarac spasio sedam meč lopti

Federer: Nisam zaslužio pobjedu danas

Endin Čaušević

Švicarski teniser Roger Federer plasirao se u polufinale Australian Opena nakon nevjerovatne pobjede protiv Tennysa Sandgrena.

Sandgren je bio pred senzacijom u ovom meču jer je imao čak sedam meč lopti, ali je Federer uspio nekako da se spasi. Švicarac je na kraju došao do preokreta, te je slavio sa 3:2 u setovima.

No, nakon meča Federer je bio iskren i priznao je da nije zaslužio pobjedu u današnjem okršaju.

"Imao sam dosta sreće danas. Nisam zaslužio da pobijedim. Sreća me pogledao jer nisam imao kontrolu nad tih sedam lopti koje je Sandgren imao. U prethodnim duelima sam imao dosta sreće jer sam izbjegao poraze. Znam da sam sada trebao biti na skijanju u Švicarskoj", rekao je Federer nakon meča.

Švicarski teniser će u polufinalu Australian Opena igrati protiv boljeg iz okršaja Đoković - Raonić. Jasno je da će njegov protivnik biti u prednost s obzirom da je Federer prethodna dva meča igrao u pet setova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi