Spektakl u Melburnu: Federer spasio sedam meč lopti i pobijedio sjajnog Sandgrena!

Izborio plasman u polufinale

Spektakl u Melburnu: Federer spasio sedam meč lopti i pobijedio sjajnog Sandgrena!

E. Čaušević

Spektakularan meč u okviru četvrtfinala Australian Opena jutros su odigrali Rober Federer i Tennys Sandgren, a na kraju je je pobijedio Federer (3:2) koji je u ovom meču spasio nevjerovatnih sedam meč loptica.

Federer je bio veliki favorit protiv Sandgrena koji je najveće iznenađenje ovogodišnjeg izdanja Australian Opena. Amerikanac je na 100. poziciji na ATP listi i očekivalo se da će Federer lagano doći do pobjede.

Švicarac je odlično otvorio meč i prvi set je riješio za svega 35 minuta i slavio je sa 6:3. Izgledalo je da Federer ima lagano posao danas, ali je potom za njega krenula noćna mora.

Sandgren je odjednom zaigrao kao da je jedan od najboljih tenisera svijeta. Amerikanac je za pola sata uspio da dobije drugi set sa 6:2 i tako poravna na 1:1.

No, na tome se nije zaustavio. I u trećem setu Sandgren je dominirao na terenu protiv potpuno zbunjenog Federera. Treći set trajao je 39 minuta, a Sandgren je slavio sa 6:2 i preokrenuo je na 2:1 u setovima.

Potom smo gledali nevjerovatnu dramu u četvrtom setu. Federer je bio pred ispadanjem, ali se nekako uspio spasiti i izboriti peti set. Nakon nevjerovatne drame četvrti set je otišao u tie-break, a tu je Federer uz dosta muke uspio da slavi sa 10:8. Tako je Švicarcu pripao set sa 7:6 i poravnao je na 2:2.

Sandgren je bio pred senzacijom i imao nevjerovatnih sedam meč lopti u četvrtom setu, ali Federer se nekako spasio.

U petom setu obojica su krenula sigurno na svoje servise, te je rezultat bio 3:2 za Federera. I onda je Švicarac uspio konačno da prelomi meč. Sandgren više jednostavno nije imao snage i vidjelo se da je psihički totalno pao nakon drame u čevrtom setu.

Federer je u šestom gemu uspio da napravi break i povede sa 4:2 što je prelomilo ovaj meč na stranu legendarnog tenisera. Švicarac je potvrdio break i poveo sa 5:2, te je došao na korak od polufinala.

Sandgren je uspio da dobije svoj servis i smanji na 5:3, a onda je sve bilo u rukama Federera koji je servisom mogao završiti nevjerovatnu dramu. Iako je Sandgren pružio dobar otpor na kraju je Federer došao do prve meč lopte i odmah ju je iskoristio za pobjedu od 6:3, te nevjerovatan preokret u setovima za 3:2.

Australian Open, četvrtfinale:

Federer - Sandgren 3:2 (6:3, 2:6, 2:6, 7:6, 6:3)

Top Komentari

CatAttack
Doktor tenisa
10 0
E.Car
Provlači se staronja na kraju će i osvojiti turnir. Nisam njegov ljubitelj ali tako često biva. Samo nek pobjedi onog četalja.
10 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi