Selekcija BiH sigurnom igrom tokom cijelog meča izborila se za prvu pobjedu na kvalifikacionom turniru, koji se održava u Zenici

Kvalifikacioni turnir za odlazak na Evropsko prvenstvo u futsalu

BiH sigurna protiv Kipra, briljirao Sabahudin Petak

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom nad selekcijom Kipra rezultatom 8:4 otvorila je kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo, koji će se u naredna tri dana održati u zeničkoj Areni.

Osim selekcije BiH i Kipra u grupi su još reprezentacije Gibraltara i Švicarske.

Prvi meč kvalifikacija izabranici selektora Ive Kreze odigrali su dosta dobro, te su na kraju i zasluženo slavili. Odlično su domaći hakleri otvorili susret, već u 3.minuti sjajno se u petercu snašao Josip Bošković i pogodio za 1:0. Nastavili su se napadi domaćina, a povećanje vodstva došlo je u 8.minuti kada je nakon greške odbrane Kipra, za 2:0 pogodio Sabahudin Petak. Samo minutu kasnije za 3:0 pogađa kapiten Anel Radmilović. Nisu se futsaleri Bosne i Hercegovine zaustavili na tome, te su u 12. minuti preko Amera Džindića povisli vodstvo na 4:0.

Nakon visokog vodstva došlo je do malog opuštanja u domaćoj selekciji, što su iskoristili gosti, te su u 14.minuti smanjili vodstvo na 4:1, a strijelac je bio Christor Kokkinos. Do kraja prvog poluvremena domaći futsaleri ipak uspijevaju postići još jedan gol, a strijelac je u 18. mimuti za 5:1 ponovo bio Sabahudin Petak. Na poluvrijeme se otišlo pri vodstvu BiH rezultatom 5:1.

Drugo poluvrijeme bolje su otvorili gosti, te su već u 21. minuti smanjili na 5:2, a strijelac je bio Costas Kouloumbris. Taj gol kao da je naljutio domaće igrače, koji su minut kasnije preko Ivana Ivankovića postigli gol za 6:2. Nisu se zaustavili napadi izabranika Ive Kreze, a novi pogodak je viđen u 26.minuti, kada sjajni Sabahudin Petak postiže svoj treći gol, za visokih 7:2 za BiH. Nakon gola ponovo malo opuštanje u domaćem taboru, što koristi selekcija Kipar, koja smanjuje na 7:3 u 29.minuti preko Nicholasa Philippoua. Nastavili su gosti s napadima, te su do novog gola došli u 31. minuti, kada je nakon lijepe akcije pogodio Savvas Omirou. Ništa se nije promijenilo do 39. minute kada za konačnih 8:4

pogađa Mirko Hrkač. To je bio ujedno i konačni rezultat današnje utakmice, što je značilo da je BiH kvalifikacioni turnir otvorila pobjedom. Sutra će izabranici Ive Kreze od 19 sati u zeničkoj Areni dočekati selekciju Gibraltara.

BiH-Kipar 8:4

BiH:Galić, Hrkač, Ivanković, Radmilović, Bošković, Milanović, Seferović, Džindić, Ćavar, Omerhodžić, Hršumović, Aladžić, Petak i Gosto. Selektor: Ivo Krezo.

Kipar: Skampylis, Chadjigeorgiou, Alexiou, Lakoufis, Odysseos, Philippou, Ioannou, Kouloumbris, Omirou, Kokkinos, Pereira, Skarparis, Tsitsos. Selektor: Athos Stylianou.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.