Futsal reprezentativci BiH spremni: Važno je da startamo pobjedom

Prva utakmica protiv Kipra

Futsal reprezentativci BiH spremni: Važno je da startamo pobjedom

Seniorski futsal reprezentativci Bosne i Hercegovine se već peti dan nalaze u Zenici gdje se pripremaju za turnir kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selektor Ivo Krezo ističe da je ekipa radila kvalitetno, te da je spremna za nadolazeći meč protiv selekcije Kipra koji se igra sutra u 16:00 sati.

„Možemo biti zadovoljni odrađenim u pripremama za turnir. Igrači su radili maksimalno i sve što smo zamislili, sproveli smo u djelo. Večeras ćemo odraditi još jedan trening i spremni dočekujemo početak turnira", kazao je Krezo, pa dodao:

„Kiprani traže svoju šansu da budu drugi na ovom turniru, ali to nas ne smije zavarati. Imaju i oni kvalitet i moramo sutra pružiti maksimum kako bismo došli do tri boda. Važno nam je da turnir otvorimo pobjedom“, kaže Krezo.

Selektor ne bježi od uloge favorita:

„Mi smo sebi zadali cilj da završimo na prvom mjestu u grupi, jer po rejtingu smo iznad ostalih ekipa. Međutim, ne igra rejting, već mi moramo da budemo na najvišem nivou kako bismo ostvarili naše ciljeve. Jesmo favoriti, ali u svaku utakmicu ulazimo maksimalno ozbiljno i nećemo nikoga potcijeniti.“

Osim BiH i Kipra u grupi su još Švajcarska i Gibraltar koji će svoj meč odigrati sutra u 19:00 sati.

Raspored utakmica turnira kvalifikacione grupe A:

29.01.2020.

Kipar-Bosna i Hercegovina (16:00)
Švajcarska-Gibraltar (19:00)

30.01.2020.

Kipar-Švajcarska (16:00)
Bosna i Hercegovina-Gibraltar (19:00)

01.02.2020.

Gibraltar-Kipar (15:00)
Bosna i Hercegovina-Švajcarska (19:00)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi