Nerazzurri savladali Violu

Inter u polufinalu Kupa, Eriksen debitovao

Fudbaleri Intera plasirali su se u polufinale Kupa Italije nakon što su večeras na domaćem terenu porazili Fiorentinu sa 2:1. 

Antonio Conte je u ovom meču izveo vrlo snažan sastav u kojem su između ostalog bili Alexis Sanchez, Romelu Lukaku i Lautaro Martinez, a u drugom poluvremenu priliku za debi dobio je i Christian Eriksen.

U prvom poluvremenu nije bilo mnogo šansi, a jedinu pravu za Inter iskoristio je Antonio Candreva i to minut prije kraja prvog dijela. Sjajno je reagovaoa u šesnaestercu gostiju i ostavio nemoćnog njihovog golmana.

Na samom početku drugog dijela veliku šansu imao je Lautaro Martinez, ali šutira pored gola. Kasnije je tukao i Alexis, ali također pored gola. Poslije toga ponovo je pokušao Lautaro, ali ovog puta preko gola.

Kazna za sve to stigla je u 60. minuti kada Caceres pogađa za poravnanje. Mogli su gosti i do preokreta samo sedam minuta kasnije, ali Handanović je odbranio šut Vlahoviča.

Samo sedam minuta poslije toga Inter dolazi do nove prednosti. Barella je tukao s vrha šesnaesterca i precizno pogodio za 2:1. Kasnije se ispostavilo da je to i konačan rezultat ovog susreta.

Na ovoj utakmici debitovao je i novi fudbaler Intera Eriksen koji je šansu za igru dobio u 66. minuti.

Inter će u polufinalnom ogledu igrati protiv Napolija.

Četvrtfinale Kupa Italije:

Inter - Fiorentina 2:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.