Kraljevi u četvrtfinalu Kupa Kralja

Real Madrid pregazio Real Zaragozu

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u četvrtfinale Kupa Kralja nakon što su večeras pobijedili u gostima Real Zaragozu sa 4:0. 

Kraljevi su sjajno otvorili utakmicu i već nakon prvog poluvremena riješili dosta toga. Poveli su u 6. minuti kada je mrežu domaćih zatresao Varane, a konačan rezultat prvog dijela postavio je Lucas Vazquez u 32. minuti.

U nastavku meča Real nije dizao nogu s papučice gasa pa je došao do još dva pogotka. Strijelci su bili Vinicius Junior u 72. i Karim Benzema u 79. minuti.

Osim Reala danas su se u četvrtfinale Kupa Kralja plasirali Valencia, Villarreal, Granada i Real Sociedad. Jučer je to pošlo za rukom ekipi Athletic Bilbaa koja je porazila u gostima Tenerife.

Posljednja dva susreta osmine finala igraju sutra navečer Barcelona i Leganes odnosno Mirandes i Sevilla.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.