Foto: Twitter/Manchester United

Crveni đavoli konačno dobili veliko pojačanje

Bruno Fernandes je fudbaler Manchester Uniteda! · Zvanično

Manchester United je, navodno, jako blizu realizacije transfera Brune Fernandesa bio i ljetos, ali je tada čitav posao propao.

Međutim, United nije odustajao.

Nakon par mjeseci špekulacija, Bruno Fernandes je ove zime stigao u Manchester United.

Nešto ranije je Manchester United potvrdio da je postignut dogovor sa Sportingom o transferu Brunes Fernandesa. Danas je Fernandesov menadžer objavio fotografiju svog klijenta u opremi Manchester Uniteda, a sada su i Crveni đavoli potvrdili da je Portugalac potpisao ugovor.

"Manchester United je oduševljen što može potvrditi angažman Brune Fernandesa iz Sportinga. Bruno je potpisao ugovor na pet i po godina, sa opcijom produženja za još jednu godnu", stoji, između ostalog, u saopštenju Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako zvanične potvrde nema, vjeruje sa da će Manchester United u konačnici izdvojiti do 80 miliona eura za ovaj transfer (55 za potpis + 25 kroz bonuse).

25-godišnji Fernandes, ofanzivni veznjak, je briljirao u dresu Sportinga za koji je odigrao 137 utakmica, postigao 63 gola i upisao 52 asistencije. Prije dolaska u Sporting, 2017. godine, nastupao je za Boavistu, Novaru, Udinese i Sampdoriju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.