Još jedan rekord Argentinca

Messi prvi igrač u historiji Španije koji je s klubom ostvario 500 pobjeda

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su pobijedili Leganes sa 5:0 i plasirali se u četvrtfinale Kupa Kralja.

Katalonski klub je lakše od očekivanog uspio pobijedili Leganes i plasirati se dalje. Odličan meč još jednom odigrao je Lionel Messi koji je postigao dva gola i upisao je jednu asistenciju.

Messi je nakon večerašnje utakmice ušao u historiju španskog fudbala. Naime, on je postao prvi fudbaler ikad koji je uspio ostvariti 500 pobjeda u dresu jednog kluba.

Najbolji fudbaler svijeta je za Barcelonu ukupno odigrao 710 utakmica i ostvario nevjerovatnih 500 pobjeda. Pored toga Messi je u dresu katalonskog kluba postigao 622 gola.

Kao što je već poznato Messi je za Barcelonu debitovao 2004. godine i s ovim klubom je davno osvojio sve što je mogao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.