Petarda Barcelone protiv Leganesa za četvrtfinale Kupa Kralja

Dva gola Messija

Petarda Barcelone protiv Leganesa za četvrtfinale Kupa Kralja

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su na svom terenu pobijedili Leganes sa 5:0 u meču osmine finala Kupa Kralja.

Katalonski klub je lagano uspio da dođe do plasmana u četvrtfinale pobjedom protiv Leganesa. Barca je odlično otvorila utakmicu i povela već u četvrtoj minuti kada je nakon sjajne akcije Messija i Semeda gol postigao Griezmann.

Barcelona je do drugog gola stigla u 27. minuti. Messi je odlično izveo korner, a najviši u petercu protivnika bio je Lenglet koji je pogodio za 2:0. Nakon drugog gola Leganes kao da se već pomirio s porazom i ispadanjem iz Kupa Kralja.

Domaći su diktirali tempo do kraja utakmice i uspjeli su postići još dva gola. Posao u ovom meču završio je Lionel Messi koji je uz pomoć odbrane Leganesa povisio na 3:0 u 59. minuti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U 77. minuti bilo je 4:0 za Barcelonu, a gol je zabio Arthur koji je samo pet minuta ranije ušao u igru. Tačku na ovaj susret stavio je Lionel Messi u 89. minuti kada je postavio konačnih 5:0.

Barcelona će protivnika u četvrtfinalu Kupa Kralja saznati već sutra kada je zakazano izvlačenje parova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Ta la masija je izbacila jednu generaciju ! Xavi , Messi , Buskets . Iniesta nije iz la masije da se razumijemo ! Nikada prije a ni poslije te generacije , nije i niti neće izbaciti solidnog a da ne pricamo o dobrom igraču ! La masija je ghovno od fudbalske škole !
2 4
YouTalkinToMe
Nije mi jasno zasto Barsa forsira ovog Fatija, lik taraba, vec se vidi da tu nema nikakva talenata osim da izgubi svaku loptu koju dobije i upropasti svaki obecavajuci napad. Njegov limit je Leganes, Getafe, Levante, nikako Barselona. Zavrsit ce kao i Munir Elhadadi i ostali najavljivani Barsini talenti prije njega. Nemogu vjerovati da nemaju talenta zadnje desetljece u La Masiji, jedini koji je bio je onaj japančić Kubo, i na kraju i bez njeg ostase.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi