Foto: Instagram/printscreen

Sve više ljudi umire od koronavirusa

Fotografija Duška Tošića najbolje oslikava trenutno stanje u Kini

U Kini je od novootkrivenog koronavirusa već preminulo 170 ljudi, a sve ih je više zaraženih. 

Svako ko se nalazi u ovom području mora biti veoma oprezan, a jedan od onih koji su pod stalnim strahom je srbijanski fudbaler Duško Tošić.

On je preko Instagram story aplikacije jučer objavio fotografiju s maskom i jasno pokazao kakvo je stanje u Kini trenutno. Inače, tamo su vlasti savjetovale svim građanima da se ne kreću nigdje bez zaštitne maske, a Tošić je jedan od onih koji se toga pridržavaju,.

Inače, on fudbal već gotovo dvije godine igra u kineskom Guangzhou i u narednom periodu bit će primoran putovati širom Kine iako to sigurno ovih dana nije preporučljivo.

Treba reći i to da je stanje u Kini vrlo kritično. Samo u posljednja 24 časa otkriveno je 1737 novih slučajeva pomenute bolesti, a preminulo je 38 osoba. S pozitivne strane gledano, bolnica je u tom periodu otpustila 124 pacijenta koja su uspješno izliječena od ove zaraze.

Nacionalna zdravstvena komisija potvrdila je da je trenutno 7711 Kineza zaraženo koronavirusom!

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.