Tošić odbija velikana: "Transfer bi mu otežao život"
EPA

Vraća se u Tursku

Tošić odbija velikana: "Transfer bi mu otežao život"

Iskusni srbijanski defanzivac Duško Tošić (35) najvjerovatnije se vraća u Tursku.

Tošić je posljednju godinu proveo u Kini igrajući za tamošnji Guangzhou R&F, gdje mu je trener bio Dragan Stojković Piksi, ali epizodi na Dalekom istoku u međuvremenu je došao kraj.

Bilo je špekulacija da bi Tošić karijeru mogao nastaviti u Crvenoj zvezdi, no izvjesno je da će se vratiti u Tursku s obzirom da već nekoliko dana boravi u Antaliji i pregovara o potpisu ugovora s tamošnjim istoimenim superligašem.

Šanse da angažuje Tošića navodno ima i Fenerbahče čiji ga čelnici pokušavaju preoteti Antalyasporu, s obzirom da su u potrazi za defanzivcem, ali teško je vjerovati da bi do transfera moglo doći. Poznato je kako je Fenerbahče ljuti rival Tošićevog bivšeg kluba Bešiktaša i da mu navijači takvu 'izdaju' ne bi mogli oprostiti.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Prelazak u Fenerbahče bi mogao otežati život Tošiću na Bosforu", pišu turski mediji.

Uz Bešiktaš, Tošić je u Turskoj još imao priliku nositi dres Genclerbirligija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi