Helikopter nije smio letjeti

Tragedija se mogla izbjeći, ali neko je odlučio da se krene bez dozvole

Midhat Šljivak

Helikopter u kojem je poginuo legendarni košarkaš Kobe Bryant, njegova kćerka Gianna i sedam drugih putnika, nije imao potrebne dozvole za let.

Iako je pilot Ara Zoboyan bio certificiran za letove, helikopter Sikorsky S-76B nije imao potrebne dozvole i uopšte nije smio da bude u zraku, piše The New York Times.

Nažalost, poletio je usprkos zabranama i tragedija se desila, a stradalo je čak devetero ljudi među kojima je i slavni košarkaš.

Istražitelji još uvijek pokušavaju otkriti uzrok nesreće. Magla je tog nesretnog jutra bila ogromna, a pilotu je trebala posebna dozvola za penjanje na veću visinu kako bi se izvukao iz magle.

Međutim, on nije tražio tu dozvolu, a na kraju je došlo do ogromne tragedije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.