Shaquille O'Neal nakon smrti Kobeja Bryanta jednim potezom promijenio život

Legendarni centar

Shaquille O'Neal nakon smrti Kobeja Bryanta jednim potezom promijenio život

Jedan od najboljih centara NBA lige svih vremena Shaquille O'Neal još uvijek je potresen zbog smrti Kobeja Bryanta.

On i Kobe su početkom stoljeća harali NBA ligom, a i poslije rastanka O'Neala s Lakersima ostali su vrlo dobri drugovi.

Legendarni centar je u svom podcastu priznao kako je poslije smrti Kobeja odlučio da život promijeni iz temelja. To je učinio tako što je zakopao sve ratne sjekire s ljudima s kojima je bio posvađan jer, kako kaže, nikad ne znate šta se može desiti.

''Teško mi je, ali odlučio sam zakopati sve ratne sjekire. Ne želim se više svađati s ljudima. Ne želim to više raditi, jer… nikad se ne zna'', kazao je Shaq.

Inače, odmah poslije vijesti da je Kobe stradao u helikopterskoj nesreći Shaq se oglasio preko Twittera te je bio neutješan.

"Ne postoje riječi kojima mogu opisati bol kroz koju prolazum u ovom tragičnom i tužnom trenutku zbog gubitka moje nećakinje Gigi i moga brata. Izgubio sam prijatelja, brata, partnera u osvajanju titule, ortaka. Volim te brate i nedostajat ćeš mi. Saučešće porodici Bryant i porodicama ostalih putnika. Loše mi je"; napisao je Shaq na Twitteru.

Osim Shaqa od Kobeja su se na raznorazne načine oprostili brojni sportisti i sportski klubovi širom svijeta. Tako su Dallas Mavericksi odlučili iz upotrebe povući dres s brojem 24, teniser Nick Kyrgios je u njegovom dresu izašao na meč osmine finala Australian Opena, Christian Eriksen je uzeo broj 24 u Interu, a brojni NBA igrači su se počeli odricati istog broja u čast legende Lakersa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi