Novi format NBA All Star utakmice: Novina i u čast Kobeja Bryanta

Zanimljivo će biti...

Novi format NBA All Star utakmice: Novina i u čast Kobeja Bryanta

NBA All Star vikend održat će se u Čikagu od 14. do 16. februara, a NBA liga je danas objavila novi format glavnog događaja - All Star utakmice.

Sve je podređeno humanitarnoj strani događaja.

Oba tima će igrati za humanitarne/društveno korisne organizacije iz Čikaga, a izabrat će ih kapiteni, LeBron James i Giannis Antetokounmpo.

Ekipe će se takmičiti da pobijede u svakoj od tri prve četvrtine, a svaka će početi rezultatom 0:0 i trajat će, kao i obično, 12 minuta.

Na početku četvrte četvrtine sat će se ugasiti i biće određen cilj - "FinalTargetScore". FinalTargetScore će biti određen tako što će se uzeti ukupni zbir poena iz prve tri četvrtine uspješnijeg tima, te će se na isti dodati 24 poena - broj 24 predstavlja broj dresa pokojnog Kobeja Bryanta.

Kada se odredti FinalTargetScore, ekipe će igrati četvrtu četvrtinu bez vremenskog ograničenja, a prva ekipa koja dođe do cilja (FinalTargetScore) će biti pobjednik All Star susreta.

Na primjer: Ako je ukupni rezultat nakon tri četvrtine 100:95, FinalTargetScore će biti postavljen na 124 poena. Prva ekipa koja dođe do tog broja poena biće pobjednik. Dakle ekipi koja je postigla 100 poena u prve tri četvrtine će biti potrebno još 24 poena za pobjedu, dok će timu sa 95 biti potrebno još 29.

Kada su u pitanju donacije, situacija je sljedeća.

Organziacije koje su bile izbor pobjednika svake od prve tri četvrtine će dobiti 100.000 dolara. Dakle, za prve tri četvrtine fond je ukupno 300.000 dolara.

Pobjednički tim čitavog susreta, tim koji prvi dođe do zadanog broja poena, će zaraditi 200.000 dolara za organizaciju po izboru kapitena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi