Turska reprezentacija dobit će ogromno pojačannje (foto: EPA)

Veliko pojačanje za Turke

Shane Larkin potvrdio: Igrat ću za Tursku!

Košarkaška reprezentacija Turske dobit će ogromno igračko pojačanje. 

Sjajni strijelac i najbolji košarkaš Anadolu Efesa, trenutno najbolje momčadi Eurolige, Shane Larkin, na svom instagram profilu potvrdio je kako će nastupati za košarkašku reprezentaciju Turske čime je potvrdio samo ono o čemu se proteklih mjeseci govorilo i pisalo. 

"Duboko sam počastvovan prilikom da predstavljam Tursku tako što ću zaigrati za reprezentaciju ove zemlje. Ekstremno sam uzbuđen i jedva čekam odjenuti dres sa turskom zastavom preko mojih prsa. Ne mogu garantirati pobjede, uspjehe i rezultate, ali mogu da ću davati zadnji atom snage i zadnje kapi znoja za ovu zemlju. Imate moju riječ" - napisao je Larkin na svom instagram profilu. 

Priliku za debi u dresu Turske imat će već u lipnju kada će Turska u kanadskoj Victoriji zaigrati kvalifikacije za OI u skupini B s Češkom i Urugvajem, dok grupu A čine Kanada, Kina i Grčka. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.