Turci ponovo o 'strancima' u reprezentaciji: Ne mogu jednostavno reći...
(Foto: EPA)

Sarica iskren

Turci ponovo o 'strancima' u reprezentaciji: Ne mogu jednostavno reći...

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Turske je u proteklim godinama često imala naturalizovane igrače u nacionalnom timu.

Pored Amerikanaca koji su nosili dres ove reprezentacije, ranije su ispred nosa KSBiH oteli Emira Preldžića, a našoj selekciju su potom oslabili i 'krađom' talentovanog Tarika Biberovića.

Zato itekako čudi izjava selektora košarkaške reprezentacije Ufuka Sarice o eventualnoj naturalizaciji sjajnog Shanea Larkina.

"Ne mogu jednostavno reći 'idemo ga naturalizovati', ali o tome možemo diskutovati. Ako se Savez slaže, možemo to napraviti, no imamo već nekih igrača", rekao je Sarica i nastavio je:

"Kada im damo pasoš oni lako mogu odmah napustiti zemlju. Tako je napravio Scottie Wilbekin. Možda bismo prvo trebali pokrenuti određene mjere za to. Meni se Larkin sviđa", istakao je Sarica.

Top Komentari

pitaristok
Niko nama nikoga nije ukrao,oni su sami birali za koga ce igrati...ne plasirajte prazne price bezveze...
3 0
DamirT
Dzaba im stranci.Ona prodana dusa biberovic nikad nece znati kako je kad igras za svoju zemlju,kad tvoja himna svira pred pocetak utakmice,a ti ponosan sto si jedan od rijetkih koji predstavlja svoju zemlju.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi