Najbolji igrač Eurolige oblači dres Turske
Foto: EPA

Amerikanac oblači dres reprezentacije Turske

Najbolji igrač Eurolige oblači dres Turske

S. Grebović

Shane Larkin je bez ikakve dvojbe u ovom trenutku igrač u najboljoj formi u Euroligi, a uskoro bi se mogao okušati i u reprezentativnoj ulozi.

Košarkaš lidera ove sezone, ekipe Anadolu Efesa igra fantastično ove sezone. U prosjeku bilježi 20,2 poena po meču uz skoro 4 asistencije u prosjeku, a šutira nevjerovatnih 50% za tri poena i 54% za dva i svakako je najbolji u ovom trenutku najbolji u najjačem košarkaškom takmičenju na Starom kontinentu.

Hidayet Turkoglu, službeni PR košarkaškog saveza Turske izjavio je da Larkina djele sitnice od toga da dobije pasoš te zemlje i zaigra za tamošnju reprezentaciju.

"Moj tim i ja smo počeli proces oko dobijanja državljanstva za Larkina. Danas se nalazimo sa njegovim menadžerom i ako sastanak prođe dobro, Larkin će biti u nacionalnom timu naše zemlje", rekao je Turkoglu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Sam predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako će učiniti sve da Amerikanac obuče dres Turske, što dovoljno govori o tome koliko su ga Turci željeli.

Larkin je ove sezone srušio rekord po broju poena u Euroligi jer je u 11. kolu u utakmici protiv minhenskog Bayerna postigao nestvarnih 49 poena.

Top Komentari

tuzlaak
Koja su ****a ovi turci... uzese nam onog crnca ispred ociju samo da nas sjebu...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi