Veznjak na Koševu

Tino Sven Sušić potpisao za FK Sarajevo! · Saznajemo

Midhat Šljivak

Tino Sven Sušić novi je igrač FK Sarajevo.

Ovaj 27-godišnji veznjak dogovorio je saradnju sa aktuelnim prvakom Bosne i Hercegovine u čijim redovima će nastaviti karijeru.

Sušić će tako po prvi put zaigrati u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a iza sebe ima poprilično bogatu internacionalnu karijeru.

Karijeru je Tino počeo u Standardu iz Liježa, a prvi ozbiljan seniorski angažman imao je u splitskom Hajduku, gdje je igrao zaista odlično.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon Hajduka igrao je još za Genk, Maccabi Tel Aviv, Antwerp, Venlo, te austrijski Hartberg.

Ipak, svakako da je najbolje partije pružao u dresu Hajduka, gdje je u 118 utakmica ostvario učinak od 24 gola i 20 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.