Đekanović (lijevo) na zvaničnom predstavljanju

Zvanično predstavljen

Nebojša Đekanović na klupi Borca iz Jelaha

Samir Mlaćo

FK Borac iz Jelaha startao je sa pripremama za drugi dio sezone u Drugoj ligi Centar.

Ambiciozni klub iz Jelaha prvi dio završio je na drugom mjestu sa samo bodom zaostatka za jesenjim prvakom NK Vis Simm Bau i svi u ovom klubu vjeruju da će na kraju prvi presjeći vrpcu i osvojiti naslov prvaka, te se plasirati u Prvu ligu FBiH.

Borac je dobio i novog šefa struke, a radi se o ambicioznom Nebojši Đekanoviću.

Đekanović je u dosadašnjoj karijeri vodio kadete FK Proleter, te bio trener seniorske momčadi ovog kluba, ali i Ljubića iz Prnjavora. Radio je kao asistent Nerminu Bašiću u NK Metalleghe BSI kada su Jajčani nastupali u Premijer ligi, a kasnije bio i šef omladinskog pogona navedenog kluba.

Asistent je bio i u Zvijezdi 09 kada je ovaj tim izborio plasman u Premijer ligu, a okušao se i u FK Sarajevo gdje je kao skaut bordo kluba radio dvije i pol godine.

Trener je sa UEFA A licencom i trenutno radi kao skaut za jednu njemačku agenciju, te je stekao uslove za upis za UEFA Pro licencu u Edukacionom centru za edukaciju trenera pri NS BiH. Đekanović posjeduje i certifikak jednog od vodećih nogometni svjetskih stručnjaka Raymonda Verheijena, ujedno poznatog predavača modernog trenažnog procesa.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Brzo je dogovorio saradnju s i vjeruje da će sa ambicioznim čelnicima kluba i igračkim kadrom koji u Borcu planiraju dodatno ojačati uspjeti osvojiti naslov prvaka.

Debi Đekanovića očekuje na gostovanju kod Bosne iz Visokog.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.