Novi sudar velikih rivala

Potvrđen termin sljedećeg El Clasica!

Prvi El Clasico sezone, nakon odgađanja i političkih napetosti u Španiji (prije sve u Kataloniji) odigran je 18. decembra na Nou Campu.

Pomenuti susret najvećih rivala španskog fudbala završen je bez pobjednika, rezultatom 0:0, a sada se bliži drugi ligaški El Clasico.

Danas je i zvanično potvrđen datum i vrijeme početka duela Real Madrida i Barcelone na Santiago Bernabeu.

Real i Barcelona će snage odmjeriti u okviru 26. kola LaLige, a utakmica je zakazana za prvi mart 2020. godine (nedjelja) i počet će u 21:00h.

Biće to posljednji meč 26. kola La Lige kojeg će u petak (28. februara) otvoriti Real Sociedad i Valladolid.

Potražite više informacija na temu La Liga:

El Clasico će se dakle odigrati odmah nakon prvih utakmica osmine finala Lige prvaka. Podsjetimo, 25.2. će Barcelona ide u goste Napoliju, dok Real Madrid dan kasnije dočekuje Manchester City.

Treba podsjetiti i da je posljednji ligaški El Clasico na Bernabeu okončan pobjedom Barcelone od 0:1. Jedini gol je postigao Ivan Rakitić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.