Hvalio sjajan rad Uprave FK Velež

Kosta Manev: Jako je važno da imate sigurnost i da ste zaštićeni · Intervju

Edmir Škorić, foto: E. Haračić

FK Velež je uglavnom pametno birao svoja pojačanja, a čini se da se ispravnim ispostavilo i angažovanje defanzivca Koste Maneva.

Kosta Manev rođen je 1993. u Sjevernoj Makedoniji, a odrastao je u Finskoj gdje je napravio prve nogometne korake u momčadi Viikingit. Igrao je potom za mnoge timove u Finskoj, a prije Veleža nastupao je za Vardar.

Makedonski stoper je od ljeta prošle godine član Rođenih, a Velež smatra idealnim klubom za svoju karijeru, a Mostar idealan grad za živjeti.

"Oduševljen sam Mostarom i Veležom, mogu reći da je dobra stvar što sam došao ovdje. Ljudi u Mostaru žive za Velež i utakmice, a igrači najviše vole da budu u takvim sredinama".

Koliko si znao o Veležu prije nego si došao?

"Da budem iskren, nisam znao puno. Počeo sam skupljati informacije prije nego sam došao u Velež. ali počeo sam da istražujem i vidio da se radi o velikom klubu. Što se tiče bh. lige, dobro sam se uklopio i u gradu sam se dobro snašao".

Je li Velež kao klub tako bogate historije zaslužio da bude u samom vrhu i da se bori za trofeje?

"Mislim da klub zaslužuje da se bori za vrh. Imamo sjajne navijače, infrastrukturu i mislim da će Velež u budućnosti da bude konkurentan u borbi za Evropu i titulu u Premijer ligi".

Koju utakmicu u dresu Veleža bi posebno izdvojio?

"Najdraža mi je utakmica ona protiv Čelika. Tada smo bili u situaciji da moramo da pobijedimo i to smo uradili na jedna dobar način, uz dobru igru i dobar rezultat. Taj meč mi je nekako ostao u najljepšem sjećanju".

Šta misliš o novim igračima koji su u klub došli ove zime?

"Dobri su momci, dobri igrači i mislim da će nam pomoći u drugom dijelu sezone da osvojimo što više bodova i da će nam pomoći da se što bolje plasiramo na tabeli".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šta je uzrok lošem otvaranju szeone u Premijer ligi?

"U početku kada sam došao, taktički je bilo slabo, prvih par utakmica smo tražili neku svoju igru koja bi odgovarala našim igračima. Mislim da smo je sada pronašli i ovaj sistem koji sada imamo je jako dobar i to su igrači jako dobro prihvatili".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.