Golman Veleža za SportSport.ba

Bobić o remiju sa Shakhtyorom: Sasvim zadovoljavajuće

Ekipa Veleža danas je u Antaliji odigrala prvu utakmicu u sklopu priprema za drugi dio sezone.

Rođeni su snage odmjerili sa Shakhtyorom iz Soligorska s kojim su na kraju remizirali (1:1), a nakon utakmice razgovarali smo sa golmanom Adnanom Bobićem koji je današnjom provjerom vrlo zadovoljan.

"Ovo je bila naša prva utakmica u Antaliji. Mislim da smo dobro odigrali, iako je Shakhtyor u prvom poluvremenu pokazao nešto više, pritisnuo nas je u toj mjeri da nismo znali kako da iznesemo loptu. Srećom, u nastavku smo se smirili, krenulo je nabolje i vrlo brzo smo i izjednačili. Na kraju mislim da je sasvim zadovoljavajuće ovo što smo pružili i vjerujem da će biti sve bolje i bolje kako vrijeme bude odmicalo", kazao je Bobić za SportSport.ba.

Shakhtyor važi za jedan od najboljih timova u Bjelorusiji.

"Rezultat i sama utakmica s ovakvim protivnikom svakako može doprinijeti našem samopouzdanju. Oni su, ipak, prošlu sezonu bili treći u prvenstvu i izborili su plasman u Evropu. Ovo što smo pokazali treba prenijeti i na domaće prvenstvo."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prokomentarisao je i ciljeve Veleža.

"Kada smo tek ušli u Premijer ligu BiH jasno smo poručili kako je primarni cilj da ostanemo u njoj, toga se i dalje držimo. Ako nas krenu rezultati i ukaže se prilika za nešto više, što da ne...", bile su riječi Bobića na kraju razgovora.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.