Dudić: Naravno da mogu biti zadovoljan, ovo je provjera na kakvu nismo navikli

Trener Veleža nakon današnjeg prijateljskog meča

Dudić: Naravno da mogu biti zadovoljan, ovo je provjera na kakvu nismo navikli

Ekipa Veleža je danas odigrala prvi prijateljski meč u okviru priprema u Antaliji. Protivnik Mostaraca je bio bjeloruski Shaktyor, a ovaj duel je završen rezultatom 1:1.

Nakon utakmice, za SportSport.ba je govorio trener Veleža Feđa Dudić.

Možete li biti zadovoljni nakon današnje utakmice?

"Naravno da mogu biti zadovoljan, ovo je provjera na koju mi nismo navikli. Vidjeli ste u prvom poluvremenu u kojem tempu ljudi igraju, ali oni igraju svaku sedmicu ovakvu utakmicu... nama je ovo nešto novo. Ali drago mi je da smo pokazali da se možemo nositi, bilo je sigurno malo propusta, nismo znali da odgovorimo na ovo njihovo prvo poluvrijeme, na romb formaciju. Međutim, drago mi je zbog drugog poluvremena u kojem smo izašli visoko, igrali visoki presing... Mi ako ovako budemo igrali u prvenstvu, ako budemo mogli zadržati ovaj nivo igre - biće to dosta dobro za ekipu Veleža", izjavio je Dudić.

Ozbiljno se shvata i pristupa svakoj utakmici?

"Da, znate, a ja sam već davao izjave i za vaš medij na tu temu, meni je svaka utakmica kao prvenstvena, bila to prijateljska, trening utakmica, ja volim da pobijedim. Nema 'rezultat nije bitan', kako nije bitan? Uvijek je bitan... Ja sam takav, temperamentan, uvijek sam uz svoje igrače, bodrim ih... Uglavnom bilo je dobro, nastavljamo dalje. Drago mi je da sam vidio tempo igre koji možemo da držimo sigurno prvo poluvrijeme. Bilo je propusta, ali uzmimo i to da smo igrali sa ekipom koja stalno igra Evropu, koja je prošle godine osvojila Kup Bjelorusije. Tako da sigurno možemo biti zadovoljni sa ovom našom mladom ekipom", istakao je trener FK Velež.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li ste blizu pronalaska prave "formule"?

"Jesmo, zna se koja su to sedmorica-osmorica igrača, ova ostala dvojica-trojica će zavisiti. Jednostavno takva je situacija, konkurencija, ko bude u datom trenutku bolji on će igrati... Bitno je da imamo zdravu konkurenciju...", poručio je Feđa Dudić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
Samo jako momci
2 0
DonKihot
Bravo Feki
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi