FK Velež remizirao sa bjeloruskim Shakhtyorom

Dobra provjera za Rođene

FK Velež remizirao sa bjeloruskim Shakhtyorom

A. Čaušević, foto: E. Haračić

FK Velež je remizirao u prvoj pripremnoj utakmici u Antaliji. Mostarski tim je odigrao 1:1 sa ekipom Shakhtyora iz Bjelorusije. 

Fudbaleri Shakhtyora su bili bolji rival u prvom poluvremenu. Uglavnom se igralo na polovini Mostaraca uz nekoliko poluprilika za bjeloruski tim koji je do vodstva stigao u finišu prvog dijela. 

Za vodstvo Shakhtyora u 39. minuti pogodio Bodul poslije brze kontre. Na odmor se otišlo pri minimalnom vodstvu ekipe iz Bjelorusije. 

Drugo poluvrijeme za Rođene je počelo odlično. Već na startu nastavka, tačnije u 47. minuti bh. premijerligaš je stigao do izjednačenja. 

Nakon centaršuta s lijeve strane u protivničkom kaznenom prostoru se najbolje snašao Fajić koji je bez većih problema zatresao mrežu gola Shakhtyora.

 

Mostarci su desetak minuta kasnije mogli doći i do preokreta. Dobru šansu je imao Cvijanović, ali je protivnički golman izbio loptu u korner. 

Do kraja susreta obje ekipe su imale po nekoliko opasnih napada, ali rezultatskih promjena nije bilo. Ostalo je 1:1. 

Naredni ispit za izabranike Feđe Dudića na programu je 8. februara, rival će biti ukrajinski tim, Topedo-Belaz.

Prijateljska utakmica: 

FK Velež - FC Shakhtyor Soligorsk 1:1 (Fajić 47'/ Bodul 39')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Velež: Bobić, Ćosić, Zvonić, Ćivić, Dario, Hasanović, Radovac, Vehabović, Cvijanović, Brandao, Fajić.

FC Shakhtyor Soligorsk: Filtsov - Antić, Sachivko, Polietivch, Burko, Kendysh, Bulyichev, Balanovich, Diasamidze, Podstrelov, Bodul.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Velezovac231
Samo jakoooo
12 2
Enigma
Dobar Velež sve ide svojim tokom ovaj Shakhtyor nije ni malo bezveze ekipa izborio je Evropu zaostao 5 bodova iza Bate -a
11 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi